Suplimentele de glucozamina si condroitina


consultatii medicale ploiesti,clinica medicala ploiesti,analize medicale ploiesti,preturi analize medicale,analize cas ploiesti Cand vine vorba de suplimente, glucozamina si condroitina sunt cele mai populare. Cat de populare sunt insa?  Conform unei estimari unul din cinci americani ia glucozamina si unul din 10 condroitina. Costul acestora si al altor suplimente non-vitamine si naturiste este de aproape 15 miliarde de dolari anual. Asa ca ai crede ca trebuie sa fie extrem de eficiente. Si totusi, asta nu este atat de clar. Ele sunt promovate nu doar sa inlocuiasca durerile provocate de artrita ci si ca tratament pentru a preveni bolile articulare. Deja, mai multe studii au venit cu concluzii mixte–unele au descoperit ca oamenii se simt mai bine luand glucozamina si/sau condroitina, iar cel putin la fel de multe nu au descoperit nici un beneficiu (remediu ).

O analiza din 2010 facuta in urma unor mai multe studii a descoperit ca pentru mai mult de 3800 de oameni cu osteoartitra la genunchi si sold tratamentul cu glucozamina, condroitina sau combinate nu a fost mai bun decat placebo = fara substanta activa.

Un nou studiu al glucozaminei si condroitinei

Un nou studiu despre glucozamina si condroitina a cuprins 164 de pacienti cu dureri de genunchi din cauza osteoartritei, unde jumatate dintre ei a primit o combinatie dintre glucozamina si condroitina, iar cealalta jumatate a primit pastile placebo identice. Studiul s-a terminat mai devreme din cauza unui motiv neobisnuit - cei care au luat suplimente s-au simtit defapt mai rau decat cei care au luat placebo. Aceasta a ridicat posibilitatea ca luand glucozamina si condroitina ar putea face ca articulaţiile sa se simta mai rău decât a nu face nimic.

In timp ce dovada beneficiului nu este cu siguranta convingatoare, oamenii care simt ca ii ajuta nu le pasa atat de mult de studiile individuale. Chiar daca un tratament nu este eficient, in medie, pot exista oameni care, indiferent de motiv, obtin alinare din partea acestuia. Si, chiar daca beneficiul vine in urma unui efect placebo, acesta este real si este greu sa renunte la el. In concluzie, oamenii iau glucozamina si/sau condroitina pentru un numar de motive si conditii, altele decat osteoartrita genunchiului – astfel incat acest studiu nu se aplica pentru ei.

Si cum ramane cu efectele negative (dezavantajele) ?

In general, glucozamina si condroitina sunt gandite sa fie sigure. In orice caz, ca si cu orice medicament, exista riscuri potentiale. In acest ultimo studiu, oamenii care au luat combinatii de glucozamina si condroitina au semnalat diaree si dureri abdominale mai mult decat au facut cei care au luat placebo. Alte efecte secundare semnalate au inclus arsuri, somnolenta, dureri de cap ,reactii alergice.

Un studio restrans din 2013 a descoperit faptul ca luand glucozamina poate creste riscul de glaucom, o conditie care poate ameninta viziunea in cazul in care nu sunt tratate. Condroitina poate actiona ca un sange mai subtire, deci vine cu un advertisement cu privire la potentialul de sangerare. O alta preocupare este cea pentru interactiunile medicamentoase, o problema care se poate dezvolta cu orice combinatie de medicamente. Multi medici avertizeaza pacientii ca aceste suplimente de glucozamina si condroitina nu sunt reglementate, astfel incat sa nu contina cantitatile (gramajul ) mentionate pe eticheta sau ar putea exista agenti contaminanti in ele. Si, bineinteles, este bine de luat in considerare faptul ca aceste suplimente inseamna custuri suplimentare fara beneficii sigure.

Ar trebui sa faci o incercare?

“Cand pacientii mei m-au intrebat daca ar trebui sa ia glucozamina si/sau condroitina, nu am avut idei preconcepute in aceasta privinta. Am verificat rapoartele de interactiuni cu medicamentele curente ale pacientilor mei si le-am adus la cunostinta ca aceste suplimente nu sunt reglementate. Daca un pacient este interesat sa ia aceste suplimente, rareori obiectez. Si daca, dupa o perioada de timp, nu au nici o ameliorare ,s-ar putea sa le sugerez intreruperea lor. Atata timp cat pacientii primesc informatiile de care au nevoie, iar tratamentul pare sigur, daca vor lua un supliment pentru dureri articulare fara reteta, este o decizie pe care o las pacientilor mei.” - Robert H. Shmerling, MD, Faculty Editor,Publicatiile Harvard Health .

Concluzii

Pentru avocatii glucozaminei si/sau a condroitinei, acest studiu recent este doar ultimul articol cu vesti proaste. Dar aces lucru nu va ramane probabil ultimul cuvant. Exista diferite tipuri si doze disponibile pentru aceste suplimente si sunt luate pentru un numar de conditii diferite. Pot exista anumite situatii in care acestea sunt deosebit de utile. Vom avea nevoie de cercetari suplimentare pentru a sti care sunt acestea.

Ai probleme ale articulatiilor si vrei sa stii cum poti preveni sau trata eventualele boli ale acestora?

La Elit Medical poti consulta medicul reumatolog sa verifici ce este mai bine pentru tine, pentru sanatatea ta!

Sursa:
  Health Information and Medical Information - Harvard HealthReparatii telefoane mobile in Calarasi
E-cumparaturi
Chestionare auto drpciv
Ştiri Cool
Romania Events
Accede
Programare & responsive web design by eng. Constantin Iancu
Certificare ISO clinica medicala ploiesti Elit Medical
stiriactuale.ro